Održan 3. Zadar wine festival

tra 23, 2019 | Novosti

U subotu i nedjelju, 6. i 7. travnja 2019. godine održao se 3. po redu Zadar wine festival. Kao i prethodne dvije godine, mjesto događanja bio je Arsenal, 500 godina stari spomenik kulture koji svojim izgledom privlači ljude sa svih strana svijeta.

“Festival je svečano otvorio gradonačelnik Branko Dukić uz prisutstvo predstavnika Turističke zajednice grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatske gospodarske komore.”

Na ovogodišnjem festivalu predstavilo se gotovo 100 izlagača, među njima i naša vinarija KER-VIN koja je sudjelovala s ostalim članovima Udruge vinogradara i vinara Nadin.

Zadar i Zadarska županija trenutno su jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj, a sve više vinara, međunarodna priznanja te velike investicije u vinarstvu dokaz su o potrebi organizacije jednog vrhunskog festivala vina u Zadru.

Područje Zadarske županije je kroz cijelu godinu, a prvenstveno tijekom turističke sezone vrlo značajno tržište za plasman vina malih i velikih proizvođača iz cijele Hrvatske. Stoga je ovakav festival  bio izvrsna prilika proizvođačima da predstave svoja vina.