Konferencija vrhunskih vinskih znalaca Wine VIP Event

tra 9, 2019 | Novosti

“21 ožujka 2019. godine održana je međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca Wine Vip Event. Njezin cilj je okupiti i educirati ugostiteljsku struku predavanjima i prezentacijama vrhunskih međunarodnih i hrvatskih predavača, govornika te sommeliera.

“Na Wine Vip Eventu bilo je oko 200 posjetitelja. Svoje proizvode su predstavili i obrtnici iz Zadarske županije, među njima i KER-VIN.”

Konferencijom se nastojala podići svijest o kvaliteti naših vrhunskih vina te njegovoj važnosti u hrvatskom turizmu. Želja je da WineVip Event postane tradicionalan, nezaobilazan događaj u pripremi turističke sezone. Na Eventu su sudjelovali vrhunski kuharski majstori: Ivan Pažanin, Braco Sanjin i Hrvoje Zirojević.

Event se održao u dvije odvojene dvorane. Posebna dvorana za edukaciju i posebna za prezentaciju. Predavanje i radionice bile su usmjerene na goste – sudionike eventa kao i na sve partnere i izlagače. Ove godine edukacija je bila začinjena i teorijskim i praktičnim dijelom i gosti su mogli veliki dio teorije odmah doživjeti tj.pretočiti u stvarnost kroz radionice.

Ovaj vrlo važan događaj za turizam, a posebno za ugostiteljsko-turističku struku, organiziran je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Grada Zadra i u partnerstvu sa Obrtničkom komorom Zadarske županije.